Nivå Golf Klubs Mesterskab 2020

Nivå Golf Klub Klubmesterskaber 2020

2020 har været året med mange aflyste klubturneringer, men klubmesterskaberne fik vi da gennemført.

Klubmesterskaber i Hulspil

Klubmesterskaberne i Hulspil i 2020 var inddelt i rækker efter handicap med de samme grænser som i Regionsgolf. Der var 4 rækker A, B, C og D. I 2019 var der kun 2 rækker med A-rækken som Åben række.

Med den nye inddeling ser det ud til, at flere får lyst til at være med:

A                   B                    C                    D

2019               23 (7,9)          20

2020              24 (5,8)          18                  27 (3)             18 (4)

Tallene i parentes er for A-rækken gennemsnittet af handicap for årets spillere. Tallene for C og D er antal damer tilmeldt. Da rækkerne er baseret på handicap spiller damer mod herrer, og i år var det faktisk en dame Jennifer Illum McKay, der blev Hulspils mester i C-rækken.

Den yngste spiller Noah Lundskær nåede til 3 runde, hvor tabte til Steffen Baltzer Nielsen men først på hul 19. I år forsøgte vi at få finalisterne til at spille finaler på den samme dag. Det lykkedes for 2 finaler. Næste år vil finale dagen blive annonceret fra starten af turneringen.

Resultat af finalerne i Nivå Golf Klub Klubmesterskaber 2020 og de nye klubmestre:

A                    Peter Jespersen vinder 3/1 over Nicolas Riiber

B                    Juno Jensen vinde 4/2 over Henrik Dam Hansen (med start kl. 7.00 den 20.8.20)

C                    Jennifer Illum McKay vinder 1/0 over Allan Jeppesen

D                   Steffen Jørgensen vinder 4/2 over Hans Meinertz

Klubmesterskaber: Slagspil 29. og 30. august

Klubmesterskaberne blev spillet i weekenden den 29. og 30 august. I år fortsatte vi med inddeling i rækker efter alder og med spil uden handicap og tildelte slag. Klubmesterskaberne i slagspil er dagen, hvor der spilles ”rigtig” golf, nemlig at bolden skal spilles fra tee til hul med færrest mulige slag.

I 2019 var der 96 deltagere og 2020 92. Det er stadig meget få damer (12/10), der stiller op til slagspil. Det betød, at vi igen i år måtte samle flere damerækker til 1, fordi der var færre end 3 tilmeldt i rækkerne.

For damerne i den Åbne A-række blev der i år kun spillet 1 runde lørdag med 5 deltagere og med cut ved 3 til lørdagens finale. Til gengæld spillede damerne fra vores nye blå tee, som ligger mellem gul og rød.

Rækker                                Antal Alder Tee

A   Åben række                     23 Alder   0 – 99, hvid/blå tee

B   Ung senior                         0 Alder 18 – 29, gul/rød tee

C   Midage                            10 Alder 30 – 49, gul/rød tee

D   Senior                             16 Alder 50 – 59, gul/rød tee

E   Veteran                           17 Alder 60 – 69, gul/rød tee

F   Superveteran                   16 Alder 70 – 99, gul/rød tee

G  Junior A                              2 Alder   0 – 18, Spiller i Åben række

J   Junior         B                     2 Alder 11 – 18, blå/rød tee

JM Junior Mini                       5 Alder   0 – 13, sort/orange tee, Toftegaard søndag

Vindere og klubmestre blev

Åben række Herrer               Robin Lundskær

Åben række Damer               Anette Norden

Midage Herrer                       Dennis Sunke Olsen

Midage Damer                       Maj-Britt Mazur

Senior Herrer                         Paulo Ramirez

Veteran Herrer                      Erik Groth-Andersen

Super Veteran Herrer          Carlo Mazur

Super Veteran Damer          Ulla Høllund

Junior A                                  Noah Lundskær

Junior B                                  Frederik Labæk

Junior Mini Drenge              Julius Rosenbek

Junior Mini Piger                  Ester Lindemark Hinrichsen

Tillykke til alle vinderne og til alle, der var parate til at stille op til slagspil.

Se alle billederne fra mesterskaberne HER

Klubmester for Damer blev således Annette Norden, og det var ikke første gang. Annette blev også klubmester sidste år og tidligere i 2013.

Klubmester for Herrer blev Robin Lundskær, og det var heller ikke første gang. Robin har tidligere været klubmester i 2006, 2008,2009,2011 og 2019.

Klubmester for Junior A blev Noah Lundskær. Og Noah har også prøvet det før nemlig i 2018 og 2019.

I år stillede juniorerne Alexander Bognar og Noah Lundskær op i Åben Række og spillede på lige vilkår med de voksne. 2 runder lørdag med cut til søndag og fra hvid tee. Alexander blev nummer 12 og klarede ikke cuttet. Noah klarede cuttet og gik videre til søndagens finale. Her spillede Noah lige op med Ulrik Finnemann og sin far. Robin sluttede i +9, Ulrik i +11 og Noah i + 12. I sin vindertale sagde Robin da også, at næste gang, der kommer en Lundskær som vinder, er det nok ikke ham.

I slagspil gælder det om at være vedholdende og tro på det, indtil bolden er i hul. I D rækken var det gået en spiller godt frem til hul 18. Så gik det galt. Efter flere slag i søen røg bolden i det 10. slag over green og ned i bunkeren på den modsatte side. Herfra slog spilleren sit 11. slag. Da bolden kom op på green og rullede i hul, blev der klappet fra de omkringstående.

Det var en god weekend med to lange arbejdsdage.

Turneringsudvalget